Официален производител на:

ТЕЧНА ГУМА

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА:

- ПОКРИВИ
- ТЕРАСИ
- ГАРАЖИ
- МАЗЕТА
- БАНИ
- СТЕНИ
- ТРЪБИ
- ОСНОВИ НА СГРАДИ
0897 054 024
Актуално

Как да изберем подходящ декинг за открита тераса.

ПРЕПОРЪЧАНИ СТАТИИ
Обекти по категории
Изпрати запитване

Ако търсите настилка, която е практична, здрава, красива, носи усещане за уют, значи ви трябва декинг.

Декингът е екстериорна подова настилка от висококачествена, естествена дървесина, която създава чувството за близост до природата.

Приложението му е много широко. Може да се използва като подова настилка на плувни басейни, сауни, настилка за заведения, веранди, тераси, мостове, пристанища, беседки, алеи, екстериорен паркет за градини и паркове.

Когато става въпрос за открити тераси, които се намират над помещение трябва да се обърне специално внимание на хидроизолацията.
Декингът има функцията да създава красота и уют, но трябва да се подготви най-важната част за откритите тераси - отводняването и предпазването от течове.

В зависимост от материалите, от които е изработен декингът се дели на няколко вида.
Ето и разновидностите и техните предимства:

Как да изберем подходящ декинг за открита терасаЕстествена дървесина

Дървесината, от която е изграден този декинг, устоява на капризите на времето години наред. Доказали пригодността си за външна употреба видове и термично модифицирана дървесина буквално остават във форма дълги години.
Всяка ламела от масивна дървесина притежава уникалност, каквато само природата може да сътвори.
Родините, европейски дървесни видове се отличават със своя разпознаваем характер и неподражаем рисунък. За разлика от тях екзотичната дървесина изгражда настилки със спокойна, хомогенна картина.

Предимства:

Термодървесина

Поради термичната обработка на дървесината, в клетъчната й структура настъпва промяна, поради което термодървесината реагира много по-слабо на промяната във влажността на заобикалящата я среда и става много по-устойчива на всякакви метеорологични условия. Благодарение на новите си качества термично обработената дървесина е силно устойчива срещу нападение от вредители и гъбични нападения. В допълнение към тези свойства се променя и нейния външния вид – в зависимост от температурния интензитет на обработката, получава хомогенни, тъмни нюанси, без да губи своята характерна шарка.

Предимства:

Как да изберем подходящ декинг за открита тераса

WPC - Тунингована дървесина

Преди покупка на декинг е важно да бъдат дефинирани различните желания и очаквания по отношение на неговия външен вид, дълготрайност, разполагаемия бюджет и интензивността на необходимата поддръжка. За търсещите лесна поддръжка WPC е сигурен ход. За разлика от обичайните ламели от дърво, WPC настилките не се нуждаят от ежегодно шлайфане или омасляване. Достатъчна е еднократна акция с градинския маркуч или водоструйката през пролетта и есента, за да бъдат почистени ламелите.
WPC (дървесно-полимерен композит) е материал, произведен от дърво или био-отпадък и полимери, най-често съчетани в съотношение 55% дървесни влакна, 35% полиетилен (HDPE) и 10% добавки и стабилизатори. Най-голямото предимство на WPC материалите е, че те запазват най-добрите свойства на дървото.
С микса от дървесина и полимери декингът от WPC (Wood Plastic Composite) съчетава добрите механични качества на естествената дървесна суровина и устойчивостта на пластмасата.

Как да изберем подходящ декинг за открита терасаЗа разлика от масивните ламели, композитната настилката не се нуждае от ежегодна поддържаща обработка. Водната струя на градинския маркуч или водоструйката е достатъчна за почистването й.

Терасите от WPC се отличават освен това със стабилност на формата. Разпукване в следствие заледяване не стои под въпрос. Липсата на трески и стружки прави WPC ламелите предпочитани от обществения сектор и от семейства с малки деца. Други предимства на композитния декинг е лесния монтаж без необходимост от наклон и дълготрайния му цвят, който се запазва години наред без избледняване.

Предимства: