Официален производител на:

ТЕЧНА ГУМА

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХИДРОИЗОЛАЦИИ ЗА:

- ПОКРИВИ
- ТЕРАСИ
- ГАРАЖИ
- МАЗЕТА
- БАНИ
- СТЕНИ
- ТРЪБИ
- ОСНОВИ НА СГРАДИ
0897 054 024
Актуално

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

Шлайфането на бетон е процес на механична обработка на повърхността с помощта на специално оборудване, комбинирано с абразивни диамантени инструменти. Металните приспособления за сегменти осигуряват премахването на неравностите по грубите бетонни повърхности, за да разкрият гладко покритие.

Шлайфането на бетон е начин за премахване на всякакви неравности и несъвършенства от повърхността му. Има случаи, в които се изравнява повърхността, за да стане по-устойчива и здрава.

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основатаКакво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

Необходимост от шлайфане на бетон
Преди монтажа на подови настилки, основата може да бъде неравна, неправилна и дори може да има остатъци от бои и епоксиди. В такива случаи инсталирането на всякакъв друг вид подова настилка върху бетонната платформа е трудно. След като бетонната повърхност е шлайфана и изгладена, монтажът на следващата подова настилка е много по-лесен.

Каквато и да бъде следващата стъпка и избрания материал за крайно покритие, най-важната част е основата да е правилно подготвена, да бъде здрава и равна.

Предимства на шлайфането на бетон:

  • Помага за възстановяване на бетонни повърхности

Както вече споменахме, шлайфането изглажда пода, без да оставя несъвършенства, неравности или несъответствия. Старите и повредени бетонни подове също могат да бъдат поправени до първоначалното им състояние. Това драстично подобрява дълголетието им и ги кара да изглеждат като нови. Чисто нови настилки и подове подобряват външния вид и също така увеличават издръжливостта.

  • По-добър външен вид

Можете да полирате бетонните си подове, за да постигнете подобрен вид.

  • По-добра текстура

Известно е, че шлайфането подобрява текстурата на повърхностите. Това от своя страна засилва устойчивостта на основата.

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

  • Няма отслабване на издръжливостта на материала

Всяка настилка може да има неравности и изпъкнали повърхности, които се появяват след продължителни периоди на употреба. Бетонното им шлайфане обаче може да върне настилките до предишния им вид.

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

  • Премахва боята, епоксидите и замърсяванията

Шлайфането на бетон помага за премахване на бои, епоксиди, замърсявания и други остатъци, присъстващи на бетонната повърхност. Шлайфането на горния слой на подовата настилка оставя гладка завършена повърхност, без неравности и несъответствия.

  • Перфектен за складове

Повечето складове се характеризират с голям трафик, тежки стоки и мобилност. За такива изисквания бетонният под, който е едновременно достъпен и издръжлив, е най-добрият избор. Шлайфаните бетонни повърхности се оказват полезни не само в домовете, но и в търговски помещения като складове и фабрични подове. Шлайфането на бетон гарантира, че
подовете на складовете издържат дълго, предвид големия трафик и мобилността на склада.

Какво е шлайфане на бетон и защо това е важна стъпка за подготовката на основата

Както при всеки друг специализиран процес, шлайфането и полирането на бетон е многоетапен процес, който изисква подходящи инструменти и оборудване за постигане на висококачествени резултати. Качеството на бетона е друго нещо, което не трябва да бъде компрометирано.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ:
Изпрати запитване

Запитване по Viber 0897 054 024